Finnlandsnes småbåthavn

Bølgen
Foto: Tormod Nygård
Bølgen leies ut til arrangementer for opptil 40 personer. I huset er det kjøkken og et samlingsrom. Av kjøkkenutstyr kan nevnes utslagsvask, oppvaskmaskin, komfyr, fryseboks, vannkoker, kaffetrakter og -kanner, lysestaker, vaffeljern og servise. Renholdsmiddel og -utstyr finnes i vaskerom. Huset har også to toalett med vask, åpent for ikke-medlemmer.


TjenestePrisBeskrivelse
Uten vask 800,- Leie av Bølgen uten vask
Med vask 1000,- Leie av Bølgen med vask
Møter 300,- Leie av Bølgen ifm møter <5 timer
Minneplakett: DS Elise Schulte
Foto: Hartvig Hartvigsen

Jomfru fra kutteren Norden
Foto: Hartvig Hartvigsen

Flere flotte minneplaketter som omtaler vrak og sjøfartshistorie i Dyrøy, kan sees i samlingsrommet. Plakettene er skåret og donert av tidligere styreleder Hartvig Hartvigsen. Messingplater og inngravering er sponset av Demas a.s.

Den tyske fraktdamperen DS Elise Schulte grunnstøtte og sank 11. januar 1942. Lanterneglasset på plaketten er hentet opp fra vraket. Plaketten viser også det gamle handelsstedet Finnlandsnes, hvor det dengang var telegraf og poståpneri. DS Elise Schulte er i dag avmerket med bøye og et populært dykkermål.

Minneplakett: DS Sirius
Foto: Hartvig Hartvigsen

Minneplakett: Norden
Foto: Hartvig Hartvigsen

Dampskipet DS Sirius ble bombet i senk nord for Dyrøya 18. mai 1940. Det øverste relieffet viser skipet stevne sørover på Solbergfjorden mens en Heinkel 111 skrår inn fra Senja. Nederst kan man se skipet på havets bunn, samt kart over vraket.

Den spesielle rammen rundt de to relieffene er en del av brannbøttestativet som stod på dekket til hurtigruta. De opprinnelige seks hullene ga plass til seks brannbøtter. Stativet ble sprengt på havet da bombene traff skipet. Etter det rak i land ble det i mange år brukt som stige i en fjøs. Restene av forskjellige farger i treverket stammer antagelig fra de mange gangene DS Sirius har vært malt. Brannbøttene ble aldri brukt da DS Sirius ble senket.

Seilkutteren Norden drev på land ved Finnlandsneset i 1926, på reise fra Tromsø til Lofoten med salt. Kutteren ble bygget i Brixham i England. Reder var Hans Svendsen, Tromsø.

På minneplaketten for Norden står en messingplate med historiske data og et relieff av selve skuta, samt kart over vrakets plassering. Utstilt er også en interessant del av kutteren, nemlig en såkalt "jomfru", som holdt vantene til masten.